... Wat Te Zeggen

Wat te zeggen? Soms weet je het niet. En soms weet je het heel goed, dan heb je wat te zeggen!
In beide gevallen kan het mooi zijn om ervan te delen ; je vraagtekens en je antwoorden.

Jan Jaap Wubs doet dat vanuit 'Wat Te Zeggen', zijn uitvalsbasis voor creatieve activiteiten,
en zoekt naar laagdrempeligheid en diepgang.
... Jan Jaap Wubs

Geboren en getogen op de Groninger klei, is de oerdegelijke
no nonsense'-mentaliteit Jan Jaap van nature niet vreemd. Denken voor je iets zegt en niet in tien woorden als het ook in twee kan. Maar als hij eenmaal ergens over heeft nagedacht, en iets heeft ontdekt dat hij wil delen, kun je gerust even achterover gaan zitten.

Jan Jaap maakt je graag deelgenoot van zijn nuchtere hersenkronkels, met waar mogelijk een knipoog; humor betekent immers niet dat je 't niet meent?


Met wat Jan Jaap in zijn voorstellingen doet, komen een heleboel 'losse' elementen uit zijn leven samen. Muziek was altijd al deel van het leven, en geloof eigenlijk ook. Dat was er thuis, en natuurlijk in de kerk.

Zelf iets verzinnen voor bonte avonden of feesten en partijen bleek ook erg leuk om te doen. Jan Jaap maakte deel uit van zanggroepen en nam deel aan projectkoren. Zo kwam hij in aanraking met moderne christelijke muziek én de weg naar podium en publiek. Ondertussen had hij in het theater de (klein)kunst afgekeken van 'de groten'.

Praten over Bijbel en geloof leerde Jan Jaap door het geven van Alpha-cursussen en tijdens evangelisatiereizen naar Roemenië. Op ontmoetingsdagen met collega-liedschrijvers werd het artistieke vuurtje verder aangewakkerd. Na enthousiaste reacties op een zelfgeschreven solo tijdens een koorproject, begon er iets te borrelen. Toch maar eens helemaal alleen het podium op?

Jan Jaap schreef en speelt sinds 2018 'Johannes vertelt' en gaf daarvan in 2020 ook een studio-album uit. Ondertussen stapelden de ideeën voor een nieuwe voorstelling zich op. Dat resulteerde in 'Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?' (2022).

“Ik vind het tof om met de combinatie van kleinkunst en een open Bijbel te mogen spelen.
Theater is een mooi instrument om een boodschap over te brengen - en een fijne setting om aan te voelen of iets landt bij de mensen.”